bemutatkozás galéria Ólomüveg készítés aktuális elérhetőségek gyik Blog Webáruház

Vissza a Galériába

Tiffany lámpák

A Tiffany lámpák története

A Tiffany lámpák egyedi hangulatot kölcsönöznek a különböző tereknek. Louis Comfort Tiffany nevéhez kötődik az anyagában színezett, opálüveg, melyeket mi is használunk a lámpáink készítéséhez. Az általunk felhasznált alapanyagok tradicionális amerikai és francia gyártók termékei.

Tiffany lámpa és az enteriőr

A lámpa kiválasztása előtt fontos kiemelnünk, hogy ezek a fényforrások hangulati világításként vannak jelen a különböző helységekben. Csillárként és olvasó lámpaként is funkcionálhatnak, ebben az esetben a lámpa nagyságát és formáját kell megfelelően kiválasztani, hogy valós szerepüket betöltsék. Csillár esetében több kiegészítő fényforrást is tervezhetünk a térbe, például falikarokat (szintén opálüvegből) vagy nagyobb méretű világító mennyezetet.

Tiffany-s motívumok

A Tiffany lámpák a szecesszió korában terjedtek el igazán, ez a gazdag minta világban is megmutatkozik.  Legnépszerűbb minták között említhetjük a szitakötő, a liliom valamint az alma- és lótuszvirág motívumokat.
Azonban fontos megemlítenünk azt is, hogy modern belső terekben is illenek az ilyen típusú lámpák. Természetesen ezekre a világítótestekre inkább az egyenes vonalvezetés, geometrikus minta a jellemző mind formailag, mind díszítésileg.